Bendtsens


Plakaterne

Da min far, kunstmaleren Folmer Bendtsen, døde i 1993 fandt jeg i hans gemmer en smuk, gammel litografisk plakat fra 1954. Plakaten var fremstillet i forbindelse med en kunstudstilling på Charlottenborg og både motiv og tekst var tegnet og udført af ham selv i samarbejde med et litografisk værksted.
Fundet af plakaten, vakte for alvor min interesse for litografiske udstillingsplakater.
Tidligere var disse plakater ikke så ualmindelige og indtil omkring 1970’erne var trykning (offset) en relativ dyr proces og gengivelsen af værkerne var sjældent af særlig god kvalitet.
Kunstnerne valgte derfor ofte selv, at tegne plakaterne til deres udstillinger i det værksted, hvor de havde deres gang i forbindelse med fremstillingen af litografier. Resultatet blev smukkere og de endnu ukendte, og ofte temmelig fattige, kunstnere kunne på den måde holde deres udgifter nede i forbindelse med en udstilling.
For mange kunstnere er den litografiske plakat også i dag, et udtryk for god kunstnerisk kvalitet.

Min far kunstmaler Folmer Bendtsen

Litografisk plakat 1954 Kunstudstilling Charlottenborg


Mit værksted

Rammer

Jeg fremstiller selv håndforgyldte rammer til plakaterne, nogle bliver indrammet i enkle trærammer andre i de håndforgyldte rammer og dermed får plakaterne den genfødsel, som de i kraft af deres høje kvalitet fortjener. 

Rammerne jeg laver har forskellige udformninger og stil. Alt efter plakaternes udtryk og streg, kan de lægge sig op ad den klassiske gamle franske spejlramme men også det mere moderne og stramme udtryk kan opnås med den rigtige rammeprofil. De rammer som er håndforgyldte og håndpolerede er alle individuelt fremstillet, således at hver indramning bliver unik.

Kristine Bendtsen

Kristine Bendtsen